追梦的风筝123
高一英语周报外研版答案2015-2016第11期Book 2 Module 1 参考答案及部分解析参考答案1-5 CBBCB 6-10CBBAC 11-15 ACCBA 16-20 BBACA 21-25 ABACC 26-30 DBCAB31-35 CDCAB 36-40BEDAF 41-45 CABCD 46-50ACDBA 51-55 DBCAD 56-60BCBDA61. for 62. painful 63. a 64.slowly 65. which / that 66. be taken 67. better 68. to stay 69. writing 70.will go短文改错:71. ... of my friend ... friend→ friends72. ... which name ... which→ whose73. ... started their lives ... started → start74. They can take care ... care后加of75. ... to eat with. 去掉with76. ... live deeply in ... deeply→ deep77. ... by use their ... use→ using78. ... head and tail ... and→ or79. If a leg fall ... fall→ falls80. The amazed starfish ... amazed → amazingOne possible version:Dear Tom,I am sorry to hear that you don't liketaking exercise. Maybe if I tell you about the benefits of taking exercise, youwill change your mind.First of all, taking regular exercise is goodfor your physical health, because it can help protect you from illnesses, suchas the flu. Besides, taking exercise can help control your weight. What's more,by taking exercise, you can relax your mind so that you can concentrate betteron your studies. There are many sports activities at school so you can try onethat you don't hate. I think you will become interested in it gradually. Yours, Li Hua部分解析阅读理解:A篇 (健康)本文是记叙文。作者主要讲述了JamieOliver为孩子们的饮食健康所做出的努力。21. A。细节理解题。由第一段中的make simple but delicious food,how to prepare meals和changing the food that students eat可知,A项说法正确。22. B。推理判断题。由第三段中的Some of the junk food ... chicken nuggets, French fries, soda, andmuffins和He encourages... fruits可知,Oliver最有可能喜欢香蕉,故选B项。23. A。细节理解题。由最后一段中的Oliver sent these signatures ... spend more on school dinners可知,Oliver收集这么多签名是为了让首相帮助其改善学校里的饮食健康状况,故选A项。24. C。推理判断题。由最后一段中的Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enjoy morehealthy meals at school可知,本文作者可能是一位家长,故选C项。B篇 (旅游)本文是应用文。文章主要介绍了游览夏威夷火山国家公园的一些相关事宜。25. C。细节理解题。由第一段中的Mauna Loa, which last erupted in 1984和Kilauea ... has been erupting since January 3rd, 1983可知,Kilauea火山喷发更加频繁,故选C项。26. D。细节理解题。由第四段中的If you want to ... a stop to make和There, you can ... learn about the island's natural and culturalhistory可知,D项说法正确。27. B。细节理解题。由最后一段中的Entrance to the park is $10.00 for each vehicle可知,一家三口开车的话,进入公园只需付十美元,故选B项。28. C。推理判断题。由文中的When to visit,How to get there和Tickets等信息可知,本文很可能选自一本旅行杂志,故选C项。C篇 (历史)本文是记叙文。文章主要介绍了一尊内藏高僧干尸的古佛像。29. A。细节理解题。由第一段中的researchers took the chance to study the body of a Buddhist monkinside it可知,这尊雕像内藏一位佛僧的干尸,这正是其特别之处,故选A项。30. B。细节理解题。由第二段中的the monk ... lived around the year 1100可知,B项说法正确。31. C。词义猜测题。由该段中的On the outside, it looked like a large statue of Buddha和on the inside, it was the mummy ofa Buddhist monk可知,这让Vincentvan Vilsteren十分惊讶,故选C项。32. D。主旨大意题。文章主要介绍了一尊内藏高僧干尸的古佛像,故选D项。D篇 (现代技术)本文是说明文。文章主要介绍了通用顶级域名的一些新变化。33. C。细节理解题。由第一段中的Now more such suffixes are going to be available和第二段中的A generic top level domain(gTLD) is the suffix on the right of the domain name可知,将会有更多的通用顶级域名供人们选择,故选C项。34. A。推理判断题。由该段中的companies may have to deal with cyber squatting可知,一些公司很可能面临域名被抢注的问题,作者就此表示了自己的担忧,故选A项。35. B。写作目的题。作者通过本文主要谈论了通用顶级域名的一些新变化,如:域名的增加,选择的自由性以及可能带来的影响等,故选B项。 七选五:话题:日常活动本文是说明文。文章主要介绍了写电子邮件时需要注意的几个问题。36. B。由该空前的people communicated by telephone or by mail及It's faster than traditional mail可知,作者将电邮与传统邮件和打电话作比较:电子邮件要比传统邮件快多了,当然也比打电话便宜,故B项内容符合此处语境。37. E。由该空后的Many people ... like BFN (bye for now)可知,这里是说在邮件的最后要有一个收尾,故选E项。38. D。由该段标题Look good和该空后的Sometimes sentences ... when you read them back可知,写完后要再读一遍,故选D项。39. A。本段主要论述了及时整理邮件的重要性,故用Organize your e-mail作为小标题最恰当。40. F。由该空前的you can save them in folders和该空后的It only takes a few minutes to learn可知,F项内容符合此处语境。 完形填空:话题:世界与环境 本文是记叙文。一位男子骑自行车环游北美,倡议人们绿色出行。41. C。由文章首句Ted Schredd doesn't like cars可知,他想让人们不要再“开车(driving)”了。42. A。由该空后的I'm going to cycle ... to get around可知,Ted有“主意(idea)”了。43. B。由Ted骑自行车出游的经历以及文章最后的We want people to know that you can ... still have fun可知,他认为骑自行车是一种“有趣的(fun)”出行方式。44. C。由该空前的cars make the air dirty及If more people ride bikes可知,如果更多的人骑自行车的话,空气会“更加清洁(cleaner)”。45. D。由上文内容可知,Ted要离开“家乡(hometown)”,骑自行车环游北美。46. A。由该空前的He left ... 和该空后的he met another cyclist可知,当他“到达(reached)”圣地亚哥时,他遇到了另一个骑自行车出游的人。47. C。由下文的We'll buy you a ticket to Texas可知,这个人“邀请(invited)”Ted在一个会议上发言。48. D。由下文的the environmental conference可知,这是一个有关“环境(environment)”的会议。49. B。由下文Ted和Deanna相识、相知并相爱的故事可知,这是一个大大的“惊喜(surprise)”。50. A。由下文的They talked for six hours和People wished them to grow old and happy together可知,他们是一见钟情,故填love。51. D。Ted从San Diego来到了Texas,他的旅程已经开始了,所以他是想让Deanna和他一起“完成(finish)”这段旅程。52. B。由下文的Ted got up ..., but I wanted to sleep until noon可知,刚开始还是有些“难(difficult)”。53. C。由该空后的around 6:00 a.m.可知,Ted起床很“早(early)”。54. A。55. D。由下文的They hadfree meals ... new friends on the way可知,在他们骑车环游的时候,每一天都是“令人兴奋的(exciting)”。56. B。由该空后的during the night可知,这里是说晚上他们“睡(slept)”在人们的后院里。57. C。这里是对前面内容的进一步补充,故填Besides。58. B。由下文的During the stopover可知,他们在埃德蒙顿“停下来(stopped)”去拜访了Ted的父母。59. D。由该空后的People wished them to grow old and happy together可知,他们俩“结婚(married)”了。60. A。由下文的We wantpeople to know that you can be an environmentalist and still have fun可知,他们俩想“写(write)”一本关于这次出游的书。 语法填空:61. for。考查介词。thanks for ... 感谢……。62. painful。考查形容词作定语的用法。设空处作定语,修饰throat,故填形容词painful。63. a。考查不定冠词。have a look 看一看。64. slowly。考查副词。设空处修饰动词短语,故填副词slowly。65. which / that。考查关系词。设空处引导定语从句,修饰medicine,且在定语从句中作主语,故填which / that。66. be taken。考查被动语态。pills与take之间是被动关系,且前面有should,故填be taken。67. better。考查形容词的比较级。由语境可知,此处指“服过药后,会感觉好一些”,故填better。68. to stay。考查不定式作宾语补足语的用法。advise sb. to do sth. 建议某人做某事。69. writing。考查动词-ing形式作宾语的用法。mind后接动词-ing形式作宾语,故填writing。70. will go。考查一般将来时。此处一般将来时表示说话人说话时要做的事。 [选做题参考答案及解析]参考答案1-5 ACBCD 6-10BCDAB解析A篇 (历史)本文是记叙文。文章主要介绍了伦敦修建车站时发现的一些遗骸。1. A。词义猜测题。由该词后的when workers began building a new entrance to a train station可知,当工人们开始修建通往一个火车站的新入口时发现了这些遗骸,故选A项。2. C。细节理解题。由第三段中的It started in the mid-1300s和Sixteen sixty-five saw the very last recorded period of the disease可知,这一疾病持续了三百多年,故选C项。3. B。推理判断题。由最后一段中的The dig site also sits above an even older Roman road和a large number of objects fromRoman times可知,Bedlam曾被古罗马人侵占,故选B项。4. C。推理判断题。由最后一段中的This is the UK's largest archaeology project ... we stand to learn agreat deal可知,对于这一发现他非常兴奋,故选C项。5. D。标题归纳题。文章主要介绍了伦敦修建车站时发现的一些遗骸,故用D项作为标题最恰当。B篇 (社会)本文是说明文。绚烂芬芳的夏威夷花环不仅仅用来迎接客人,而且还有很多其它用途。6. B。细节理解题。由第一段中的The common people ... politeness and honor可知,最开始夏威夷花环是用来向王室成员致敬的,故选B项。7. C。细节理解题。由第二段中的a smiling local ... is a mainland custom可知,亲吻脸颊的礼节来自于美国大陆,故选C项。8. D。细节理解题。由第三段中的For weddings, the bride ... small additions of pikake可知,在夏威夷,新人结婚时戴的花环由茉莉和一种念珠藤制成,故选D项。9. A。细节理解题。由最后一段中的The lei of welcome ... dead people are buried可知,不能向病人赠送鸡蛋花环,故选A项。10. B。写作目的题。通读全文可知,本文主要对夏威夷花环进行了简要介绍,故选B项。
开着拖拉机飚车
英语 第Ⅰ卷 听力部分和选择题(共80分) 一、听力部分(共30分) 提示:答题时,请先将答案标在试卷上,录音内容结束后,再将答案转涂到答题卡上。 (一)听音辨图(每小题1分,共5分) 请听句子,选择与你所听到的句子内容相符的图画,每个句子读一遍。 (二)情景反应(每小题1分,共5分) 请听句子,选择恰当的答语。每个句子读一遍。 ( )6. A. That’s right. B. Thank you. C. I’d like some juice. ( )7. A. He’s four. B. He’s in the US. C. He’s lovely. ( )8. A. Good idea. B. Wonderful. C. No problem. ( )9. A. No, you can’t. B. Yes, I am. C. Sorry, she’s not in. ( )10. A. With my parents. B. By plane. C. For two weeks. (三)对话理解(每小题1分,共10分) (A)请听五组短对话,每组对话后你将听到一个问题,根据对话内容选择正确的答案。每组对话和问题读两遍。 ( )11. A. Fans. B. Coins. C. Stamps. ( )12. A. She slept well. B. She watched TV. C. She did her homework. ( )13. A. To the bank. B. To the cinema. C. To the post office. ( )14. A. Play more games. B. Do running. C. Do more exercise. ( )15. A. Sunday. B. Saturday. C. Friday. undefined(B)请听第一段长对话,根据对话内容回答第16、17小题。对话读两遍。 ( )16. What are they talking about? A. A meal. B. A festival. C. A party. ( )17. What do family members eat after dinner? A. Moon cakes. B. Vegetables. C. Meat. (C)请听第二段长对话,根据对话内容回答第18至20小题。对话读两遍。 ( )18. Where was Jack last month? A. In France. B. In Shanghai. C. In Hangzhou. ( )19. What was Jack good at when he was a pupil? A. Painting. B. Singing. C. Dancing. ( )20. What does Sandy want to be in the future? A. An artist. B. A dancer. C. A singer. (四)语篇理解(每小题1分,共10分) (A)请听第一篇短文,根据所听内容选择最佳答案。短文读两遍。 ( )21. When did Susan arrive in Sydney? A. Yesterday afternoon. B. Yesterday morning. C. Two days ago. ( )22. Who met Susan at the airport? A. Her parents. B. Uncle Bill. C. Nobody. ( )23. What animals did Susan like best? A. Kangaroos. B. Koalas. C. Snakes. ( )24. Where did they go at about 3:00 p.m.? A. To a restaurant. B. To the zoo. C. To the Sydney Opera House. ( )25. How long did they wait on their way back home? A. For over two hours. B. For two hours. C. For an hour. (B)请听一篇短文,根据所听内容完成表格信息,每空填一词。短文读两遍。 Lost Time Yesterday afternoon. Place In the school computer room. Thing A __26__ bag. Things inside A __27__, two erasers, an umbrella and some __28__. Please call Betty at 6384157 or __29__ it to Class 5, Grade __30__. 二、单项选择(每小题1分,共10分) 从各题所给的四个选项中选出最佳答案,并在答题卡上将题目答案的对应标号涂黑。 ( )31. There is ______ old picture on ______ wall. A. an; the B. an; an C. a; the D. a; a ( )32. --Who is the girl ______ long black hair? --She’s my sister. A. has B. have C. with D. of ( )33. Hurry up, ______ you’ll miss the school bus. A. as B. or C. but D. and ( )34. Ms Li teaches us English well. She is one of ______ teachers in our school. A. popular B. more popular C. most popular D. the most popular ( )35. I like reading, and I buy the magazines when they ______ every month. A. month B. come out C. go out D. find out ( )36. --______ your brother usually ______ basketball at school? --No, he doesn’t. He usually plays it in the clubs. A. Do; play B. Does; plays C. Do; plays D. Does; play ( )37. --Is the white bike Lingling’s? --No, it ______ be hers. Her bike is green. A. can B. must C. can’t D. mustn’t ( )38. The Chinese Characters Dictation Contest(汉字听写大赛) ______ in our school next month. A. will hold B. will be held C. is held D. was held ( )39. These strawberries taste ______. I like them very much. A. good B. well C. bad D. badly ( )40. --I’d like to know ______ to the school-leavers’ party? --A dress, I think. A. who are you going with B. who you are going with C. what are you going to wear D. What you are going to wear 三、完形填空(每小题1分,共10分) 阅读下面短文,从各题所给的四个选项中选出最佳答案,并在答题卡上将题目答案的对应标号涂黑。 Qinzhou is my hometown. It lies on the south of China. __41__ it is not big, most people know this beautiful place. It is __42__ “The Home of Dolphins”. Qinzhou has a long history. There are two famous national __43__. They are Feng Zicai and Liu Yongfu. They fought against the enemy bravely. We are very proud of them In the past 10 years, my hometown has changed __44__ in many ways. The biggest change is the __45_. The air is fresh and the streets are clean. Many people don’t live in the __46__ houses anymore. They have moved into the new tall buildings and are enjoying the comfortable life. Builders have __47__ thousands of buildings of different styles. I think this change is __48__ because it has made Qinzhou become more beautiful. To be honest, everything has changed __49__ my hometown. I think you should think about __50__ the beautiful city. I’m sure you will love it. ( )41. A. Because B. So C. Although D. If ( )42. A. believe B. called C. accepted D. hoped ( )43. A. heroes B. writers C. scientists D. artists ( )44. A. a little B. a few C. a lot D. a bit ( )45. A. pollution B. food C. people D. environment ( )46. A. old B. new C. expensive D. cheap ( )47. A. given up B. stood up C. set up D. got up ( )48. A. great B. strange C. awful D. worse ( )49. A. for B. about C. to D. in ( )59. A. leaving B. visiting C. protecting D. making