• 回答数

    3

  • 浏览数

    98

妮儿1212J
首页 > 英语培训 > 初二英语阅读题

3个回答 默认排序
  • 默认排序
  • 按时间排序

鱿鱼女王

已采纳

1(father)2(pay)3(stop)4(teacher)5(ready)6(ears)7(finished)8(money)9(badly)小莎拉问她父亲:"爸爸,我可以学小提琴吗?”她总是有这样的请求使她父亲很不高兴。她父亲说:“你已经花费我很多钱了。首先是要学骑马,接着是学跳舞、游泳。现在又要学小提琴。”莎拉说:“我会每天都练的,我会很努力的。”“好吧。”他父亲说,“这次我就让你学。我为你付钱上六周课。在六周后你必须拉给我听。如果拉得好的话,你可以上更多的课。如果你拉得不好,就不用学了。”沙拉说:“好的,这样公平。”他很快找了一个很好的小提琴老师,于是莎拉就开始学琴了。请教师的费用很贵,但他父亲遵守了诺言。六周很快过去了,莎拉拉小提琴给他父亲听的日子也到了。她来到起居室说:“爸爸,我已经准备好了。”她父亲说:“很好,开始吧。”她开始了,琴拉的很差,就像制造噪音。一个跟她父亲在一起的朋友把双手堵住了耳朵。当莎拉拉完琴后,她父亲说:“做的好,莎拉。你可以继续学琴了。”莎拉高兴的跑出房间。他父亲的朋友对着他说:“你已经花了很多钱了,但是她仍然拉的这么差。“不错。”她父亲说,“但是因为她开始学小提琴,我才能在这幢楼里很便宜的买到五套房子。再过六周我就可以拥有这整幢楼了!”

初二英语阅读题

221 评论(11)

小猪妖嘴巴挑

八年级英语阅读理解及答案

英语的'阅读内容涉及的范围较广,有关于历史的也有关现实生活的,有故事性的文章,也有经济、科技、军事等方面的文章。下面是我分享的八年级(初二)的英语阅读理解题,希望能帮到大家!

The best way of learning a language is using it. The best way of learning English is talking in English as much as possible. Sometimes you’ll get your words mixed up(混合) and people won’t understand you. Sometimes people will say things too quickly and you couldn’t understand them. But if you sense of humor (幽默感), you can always have a good laugh at the mistakes. It’s better for people to laugh at your mistakes than to be angry with you, because they don’t understand what you are saying. The most important thing for learning English is :” Don’t be afraid of making mistakes because everyone makes mistakes.”

( )1. The writer thinks that the best way for you to learn a language is _____

A. writing it B. using it C. listening D. learning grammar

( )2. What should you do in learning English?

A. Be careful not to make any mistakes B. Write as quickly as you can

C. Speak English as much as you can D. Laugh more often

( )3. When people laugh at your mistakes, you should _____

A. not care B. be happy C. feel worried D. be unhappy

( )4. When you make s mistake, you should ______

A. keep quiet B. get angry C. be kind D. keep your sense of humor

( )5. The story tells us :“______”.

Only foolish(愚蠢) people make mistakes

Few people make mistakes C.People never make mistakes

D.There is no one who doesn’t make mistakes

答案: B.C.A.D.D

Look at the light and beautiful snowflakes(雪花)falling.Ever wanted to hold them in your hands?They are always lost when they meet your hands.

Well,this isn’t just a problem for you.It was a problem for Wilson Bentley,too.In the 1870s,Wilson Bentley was just a teenager.His family lived in a small town in northeast America.Winters there were long and hard.Bentley’s mother was once a school teacher. She taught him at home. Bentley didn’t go to school until he was

14. He was a quiet boy, and loved reading his mother’s books.But it was his mother’s microscope (显微镜) that interested him. When the other boys were playing with balls, little Bentley was studying things like drops of water, flowers and snowflakes. Bentley loved watching snowflakes. For the next two years young Bentley spent many winter days in a cold room watching these ice crystals (晶体) under his microscope.The boy thought they were so beautiful that he started to draw pictures of them. But there were so many snowflakes that he couldn’t draw them all. How could he keep their beauty forever? Bentley thought of buying a camera.

The boy and his mother asked his father to buy one. But, his father didn’t agree. He thought the whole thing was a bad idea. He thought the only thing a farmer should do was farming.

But finally Bentley did get a camera. For more than a year he tried to take pictures of snowflakes. On January 15, 1885, during a snowstorm, Bentley took the first ever photo of an ice crystal with his camera. “It was the greatest moment of my life,” Bentley said later.

For 13 years, Bentley worked quietly and took thousands of photos of ice crystals. Later he became known as “Snowflake” Bentley.

根据短文,选择最佳答案:

( )1. The best title for this passage is ____.

A. Snowflake Photos B. Snowflake Boy

C. Long and Hard Winters D. Teenage Photographer

( )2. We can tell from the story that Bentley’s father was ____.

A. a farmer B. a funny man C. an athletic man D. a school teacher

( )3. Which of the following statements about Bentley is true?

A. He didn’t get any kind of education as a child.

B. He was born into a rich family.

C. He was the first person to take photos of snowflakes.

D. He was fascinated by the beauty of snowflakes.

( )4. What kind of person do you think Bentley was?

A. He was outgoing. B. He was too serious.

C. He was interested in learning. D. He was very warm-hearted.

( )5. The “ice crystals” in the third paragraph refers to “____”.

A. water drops B. rain drops C. flowers D. snowflakes

答案 :B A C C D

The sun is always shining. But it can only shine on one side of the earth at one time. When the sun is shining on one side of the earth, it is night on the other side.

At night, you can see the stars(星星). The stars are in the sky all day. But the light from the sun is so bright that you can’t see them. When night come, there is no light, and the stars are bright enough to see. The stars look very small. But some of them are even bigger than the sun. They look small because they are so far away from you. Big things look much smaller when they are far away. The sun is closer(近)to the earth than other stars, so it looks bigger.

( )1.When it is night, the sun ________ .

A. doesn’t shine B. shines for a short time

C. disappears(消失) D. shines on the other side of the earth

( )2.We can’t see the stars in the sky at daytime(白天)because ________ .

A. there are no stars there

B. the stars are much smaller than the sun

C. the bright light from the sun makes them not seen(被看见)

D. the stars come out only at night

( )3.The stars look small because ________ .

A. they are far away B. they are small

C. they have no light D. they are in the sky

( )4.Small things may look ________ when they are close.

A. bigger B. small C. near D. far away

( )5.The sun looks bigger than other stars because ________ .

A. it’s bigger B. it’s far away in the sky

C. it gives much bright light D. it’s closer to the earth than other stars

答案: D.C.A.A.D

200 评论(15)

贪玩欢子

初二英语阅读理解及答案解析

初中英语阅读理解题型主要有主旨题、细节题、推断题、猜测词义题及正误判断题。下面是我整理的初中英语阅读理解题,希望能帮到大家!

电脑技术的优势

We are already familiar with computers—computers work for us at home, in offices and in factories. But it is also true that many children today are using computers at schools before they can write. What does this mean for the future? Are these children lucky or not?

Many people who do not know about computers think of them as machines that children play with. They worry that children do not learn from experience but just from pressing a button and that this is not good for them. They think that children are growing not knowing about the real world.

But people who understand more about computers say that computers can be very good for children. A computer can help them to learn about the real world more quickly, to learn what they want to learn and think for themselves. And for the future, don’t we need people who can think clearly, who know how to get information quickly and use it well? What do you think?

1. “To be familiar with” means to ______.

A. know nothing B. know about C. dislike D. like

2. Does everyone think computers are good for children?

A. Yes, they do. B. No, not everyone thinks so.

C. They don’t know. D. They are not sure.

3. What can computers help children to do?

A. To think clearly, to do homework and to write.

B. To play games, to do math and to copy.

C. To think clearly, to get information and to use it well.

D. To count, to clean the house and to get information.

4. Does the writer think computer is a good thing?

A. It isn’t mentioned. B. No, he doesn’t think so.

C. He doesn’t know. D. Yes, he does.

参考答案与解析:

1. B 词义猜测题。由破折号后的解释“电脑在家里、办公室、工厂都为我们工作”当然我们就已经“了解”电脑了。

2. B 事实细节题。第2段是说不太了解电脑的人认为电脑对小孩不好,而第3段则说那些懂电脑的人认为电脑对小孩有益,因此,并不是每个人都认为电脑对小孩有益。

3. C 事实细节题。由最后一段,特别是倒数第2个问句可知。

4. D 推理判断题。从最后一段可推断出作者的观点是“计算机是件好东西”。

发生在车站的小故事

John Smith was an old porter. He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people. He was careful with his work. He was kind to everyone. He was always ready to help others.

One morning he stood in the station. He was waiting for the train. Just then he saw a man running towards the trains with a big bag in his hand.

“No train is starting. Why is he in such a hurry?” the old man thought to himself.

He went up to the man and asked, “May I help you?”

As soon as the man saw the porter, he stopped running.

“Can I catch the 10:35 train to London?” the man asked. He looked worried.

The old porter looked at him for a few seconds and said, “Well, sir. I’d like to help you, but I can’t answer your question because I don’t know how fast you can run.” Then he explained to the man, “The 10:35 train to London left five minutes ago. Can you run fast enough to catch it?”

1. What was John’s job?

2. Where do you think the man was going?

3. Why did the man run towards the trains and look worried?

4. What time was it when the man got to the station?

5. What do you think of John Smith?

参考答案与解析:

通读全文, 故事讲述的是车站搬运工John Smith有一天在火车站同一名旅客间的`一段对话,故事很幽默。

第一个问题是一个细节题,第1段清楚地说明了他的工作:John Smith was an old porter。porter的意思的“(车站、码头) 的搬运工人”,如果考生不认识这个词,也可以由He worked at the station. Every day he was busy carrying heavy things for the people.这两句话了解他的工作性质。因此第一个问题的回答:John’s job was to carry heavy things for the people at station. / He was a porter.

第二个问题是一个推理题,问题:这名旅客要去哪里。由文中这句旅客的问话Can I catch the 10:35 train to London?很容易推断出他要去伦敦。

第三个问题仍要求考生推理得出答案,问题:为什么此人看上去很急的样子朝火车赶去。很显然是因为他在赶火车。对why提问要用because进行回答,第三个问题的回答是Because he wanted to catch the 10:35 train to London.

第四个问题是推理题, 问的是:这名旅客赶到火车站的时间。由下文John的回答The 10:35 train to London left five minutes ago可知火车已开走,这名旅客赶到的时间是大约10: 40,因此第四题的回答是It was about10:40 (twenty to eleven) 。

第五个问题是归纳题, 考查考生对文章大意的理解。这个问题的回答实际上就是全文的中心句, 在第一自然段里已做了介绍。He was careful with his work. He was kind to everyone and always ready to help others.

阅读的乐趣

Reading for pleasure is the easiest way to become a better reader in English. It is also the most important way.

Some students say they don’t want to read for pleasure. They say they want to use their time to learn the rules of the language and new words. They say that pleasure read¬ing is too easy.

Many experts (专家) say pleasure reading is very important for learning English. Dr. Stephen Krashen, a famous expert on learning languages, says that pleasure reading helps you learn many important things about English. Students learn more grammar and more words when they read for pleasure. They also learn more about good writing.

Dr. Krashen tells us that pleasure reading helps each student in a different way. Each student needs to learn something different. Pleasure reading makes it possible for each student to learn what he or she needs.

Reading for pleasure is not the same as studying. When you read for pleasure, you choose your own books, and you don’t have to remember everything. There are no tests on your pleasure reading books. Pleasure reading will help you:

●learn how English speakers use English

●read faster in English

●find examples of good writing in English

●learn new words

●learn about the cultures (文化) of English speakers

1. Is pleasure reading important for learning English?

2. Which is the easier way to become a better reader, pleasure reading or studying?

3. What do some students think of pleasure reading?

4. How can we become better readers?

5. What’s the greatest advantage (优点) of pleasure reading?

参考答案与解析:

1. Yes, it is. 由文章的第1段第2句可知。

2. Pleasure reading. 根据最后一段的内容可知。

3. It’s too easy. / It’s not useful / helpful / important.根据第2段的内容回答。

4. Do pleasure reading.由第1段第1句可知。

5. We can learn what we need.由第4段可知。

192 评论(8)

相关问答