shazidoumei
2017全国英语等级考试三级阅读真题及译文答案
导语:阅读理解是公共英语当中对考生来说比较难的一个题目,因为选项当中有很多迷惑人的答案,下面是我提供的2017全国英语等级考试三级阅读真题及译文答案,大家先练练手吧!
Today there are three different kinds of New Yorkers: the people who act as if they were born here; the people who are here and wish to be elsewhere; and the collection of virtual New Yorkers all over the world, who wish they were hying in New York. These are the three States of mind and what they have in common are longing and illusion. In fact, it' s a city of dreamers.
What makes New York special? New Yorkers are convinced of its speciainess--but Toronto is more diverse, London is larger, Washington is more powerful. So why does New York think it' s the capital of the world?
People often explain the problems in European cities by citing inequality. But New York today is one of the most unequal cities in America. In 2010, 1 percent of New Yorkers earned 45 percent of its income. That works out to an average of $ million a year for the city' s top 34,500 households. The average daily income of this group is greater than the average annual income of the city's bottom 10 percent.
So why would people still come to try their luck in this tough place? Is it opportunity or illu- sion that draws them?
They come because any newcomer can find a place in the hierarchy of New York. If you look at a New York City restaurant, for example, the cook might be French, the people washing dishes might be Mexican, the hostess might be Russian, the owner might be British. They arc not all equal. They earn different rates. But they work together to get food to hungry people.
What New York demonstrates is this: immigration works. The city can use its immigrants, even the illegal ones. Though they broke the law by illegally crossing the borders, the city' s econ- omy would be a shell of itself had they not, and it would collapse if they were deported. Attracted here by the founding myth of the city, each immigrant is seeking to escape from history, personal and political. For him, New York is the city of the second chance.
46. The writer mentions the three kinds of New Yorkers to stress that_______
A. they share the same longingB. they are in pursuit of dreams
C. they are proud of their birthplace D. they wish to live in another place
47. In the eyes of New Yorkers, their city is_______
A. powerful
B. diverse
C. special
D. large
48. The figures in paragraph 3 are given to show that New York_______
A. favors the lucky
B. favors tue locals
C. is a city of inequality
D. is a city of opportunities
49. People keep coming to New York because they can find jobs that_______
A. challenge them
B. suit them well
C. pay them well
D. raise their status
50. It is hnplied in the text that New York is_______
A. a tolerant city
B. a wealthy city
C. a mythical city
D. a historical city
译文
当今有三种不同类型的纽约人:第一种表现得好像他们生来就在纽约;第二种虽然在纽约却希望生活在别处;第三种是来自世界各地的一群希望生活在纽约的虚拟纽约人。这是三种不同的心态,其共同点是憧憬和幻想。事实上,这是一座梦想家的城市。
是什么使得纽约与众不同?纽约人确信纽约是独一无二的—但是多伦多更加多元化,伦敦更大,华盛顿更有权势。那么,为什么纽约认为自己是世界之都呢?人们常常说欧洲的城市问题是不平等。但是当今的纽约是美国最不平等的城市之一。2010年,l%的纽约人的收入占到全纽约的45%。这意味着这个城市最有钱的34,500个家庭的平均年收入是370万美元。这个群体平均日收入要多于这个城市最贫穷的l0%的人的平均年收入。那么,为什么仍然有人愿意到这样一个不平等的地方来碰运气呢?吸引他们来到这里的是机会还是幻觉?他们来到这里是因为任何新来者都可以在纽约的不同层级中找到自己的位置。例如,你随便看一家纽约的饭店,他们的厨师可能是法国人,洗盘子的可能是墨西哥人,女服务员可能是俄罗斯人,店主人可能是英国人。他们并不完全平等。他们赚得不同的收入。但是他们一起工作把食物提供给饥饿的人们。纽约向我们展示的是:移民很有用。这座城市利用它的移民,甚至非法移民。虽然他们非法跨越边境破坏了法律,但是如果他们不那样做,这座城市的经济将只是一个空壳,如果把他们驱逐出境,这座城市的经济也会崩溃。被这座城市的传说所吸引,每个移民都想到这里来寻求一种对过去、个人以及政治生活的解脱。对于这样的移民来说,纽约是给了他第二次生命的城市。
答案
【精析】主旨题。根据第一段内容可知,当今有三种不同类型的纽约人:第一种表现得好像他们生来就在纽约;第二种虽然在纽约却希望生活在别处;第三种是来自全世界的一群希望生活在纽约的虚拟的纽约人。这是三种不同的心态,其共同点是憧憬和幻想。事实上,这是一座梦想家的城市。故选B。
【精析】细节题。根据第二段第一、二句话:什么使得纽约与众不同?纽约人确信纽约是独一无二的`。故选C。
【精析】细节题。根据第三段第二句话:但是当今的纽约是美国最不平等的城市之一。故选C。
【精析】细节题。根据第五段第一句话:他们来到这里是因为任何新来者都可以在纽约的不同层级中找到自己的位置。故选B。
【精析】推断题。根据最后一段可知,纽约吸纳了各种移民者(不论是否合法)来促进自己城市的经济发展。由此可以推知,纽约是一个宽容的城市,故选A。
We' ve read how babies stare longer and cry less when held by pretty people, and heard tales of handsome children doing better in school, given special attention by their teachers. In life, as in love, beautiful people seem to have it awfully easy. But what if we told you that when it comes to online dating, good looks could actually hurt you?
According to a recent survey of 43,000 users by OK Cupid, an online dating site, the moremen disagree about a woman' s looks, the more they end up liking her. What does that mean for ladies looking for a match? " We now have mathematical evidence that minimizing your weaknesses' is the opposite of what you should do," says the site's co-founder, Christian Rudder. "If you' re a little fat, play it up. If you have a big nose, play it up. Statistically, the guys who don't like it can only help you, and the ones who do like it will be all the more excited. "
The results of this study end up highlighting an idea that recent scientific research does indeed support. Which is this: the beautiful may have it good, but online, as in work and life, women who are too attractive don't always have an advantage.
Beauty creates more competition--among women, taught they must out-look each other for men and jobs and everyday satisfaction; and among men, who are competing for the most attrac- tive prize. All of which might help explain why 47 percent of corporate recruiters believe it' s pos- sible for a woman to suffer for being "too good-looking" ; why attractive women tend to face heightened examination from their female peers; or, finally, why men on OK Cupid end up con- tacting women who may ultimately be less attractive--because it removes the opposition. "If you suspect other men are uninterested, it means less competition," explains Rudder. "You might start thinking: maybe she's lonely., maybe she's just waiting to find a guy who appreciates her. at least I won' t get lost in the crowd. "
In the end, being beautiful will always have its blessings--but sometimes, there' s more to an
advantage than meets the eye.
51. It is generally believed that beautiful people_______
A. have less difficult in life
B. are less worried about love
C. pay less attention to others
D. like to gaze at lovely babies
52. The OK Cupid survey found that men' s arguments over a woman' s looks
A. have little meaning
B. benefit online dating
C. will actually hurt her
D. add to her popularity
53. Christian Rudder advises women to_______
A. play up their physical advantages
B. view their popularity scientifically
C. highlight their physical weaknesses
D. accept guys who are willing to help
54. The attitude of women toward their attractive peers is_______
A. critical
B. friendly
C. conservative
D. straightforward
55. The main idea of the text is that a woman' s good looks_______
A. help to shape ideas of beauty
B. can put her at a disadvantage
C. end up with blessings for her
D. will always appeal to the eye
译文
我们读过很多文章是关于漂亮的人抱着婴儿,婴儿会盯着看得时间更久,并且会哭得更少;也听过一些传说关于长得好的人在学校的表现更好。并且会受到老师的特殊照顾。在生活中,正如在爱情中一样,漂亮的人似乎生活得更容易。但是如果我们告诉你,在网上约会时,长得好看可能会伤害你,你会怎么样?根据一家互联网约会网站——0K丘比特最近一项针对43,000名用户所做的调查,男人越是不喜欢一位女士的外貌,最终越是可能喜欢上她。对于寻求另一半的女士来说,这意味着什么呢?“我们现在有绝对的证据表明你不应该隐藏自己的缺点,”该网站的合伙创办人——克里斯丁·卢德说。“如果你有点胖,突出它。如果你鼻子大,突出它。统计数据表明,不喜欢你的缺点的人只会帮助你,然而喜欢的人会更加兴奋。”
这个研究结果最终强调了,最近的科学研究确实支持了这一观点。该观点是:漂亮可能会有好处,但是在互联网上,正如在工作和生活中一样,太有吸引力的女性并不总是有优势。美丽带采更多的竞争,女性受到的教育是为了得到男人、工作以及日常的满足,她们必须比其他女性长得好看;而男性竞争是为了获得最好的战利品。这一切可能有助于解释为什么47%的招聘单位都认为长得太好看的女性可能会受苦;为什么女性同伴们对于长得好看的女性更加挑剔;最后一点,为什么在OK丘比特网站男性最终找的都是不怎么吸引人的女性——因为这减少了很多对手。“如果你觉得其他男性不感兴趣,那意味着更少的竞争,”卢德解释说。“你可能认为:可能她很孤独….可能她只是等着找一位欣赏她的男士…,至少我不会迷失在人群巾,”最终,长得好看总是幸运的,但是有时候与养眼相比还有更多可以成为优势的方面。
答案
【精析】细节题。文章第一段详细介绍了这一点:我们读过很多文章是关于婴儿由漂亮的人抱着,会盯着看得时间更久,并且会哭得更少;也听过一些传说关于长得好的人在学校的表现也更好,并且受到老师的特殊照顾。在生活中,正如在爱情中一样,漂亮的人似乎生活得更容易点。故选A。
【精析】细节题。根据第二段可知,0K丘比特最近针对43,000名用户所做的调查显示,男人越是不看好一位女士的外貌,最终越是可能会喜欢上她。故选D。
【精析】细节题。根据第二段可知,克里斯丁·卢德建议女士们不要隐藏自己的缺点,要突出它。故选C。
【精析】细节题。根据第四段第二句可知,女性同伴们对于长得好的女性更加挑剔,故选A。
【精析】推断题。根据第四段可知,美丽引起更多的竞争,很多招聘单位都认为长得太好看的女性可能容易受苦;女性同伴们对于长得好的女性更加挑剔;在OK丘比特网站男性最终找的都是不怎么吸引人的女性。因此可推知,女性的美貌不总是带来优势,有时候也会带来不利。故选B。
会飞的小马123
2017年12月的大学英语六级考试已经结束了,考生最想知道的就是考试的答案了。下面我整理了2017年12月英语六级试题真题及答案解析,供大家参考!2017年12月英语六级试题真题及答案解析 Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on invention. Your essay should include the importance of invention and measures to be taken to encourage invention. You are required to write at least 150 words but no more than 200 words. 参考 范文 My View on Invention Drawing a comparison between modern life and ancient life, we cannot imagine what life will be like now without invention. Invention must be attached great importance to, as it is invention that contributes to the advancement of our society. There are several examples which can be cited to illustrate this concept. I can think of no better illustration than the following one. If Edison hadn't invented the light bulb, we would have lived a life as the blind in the night. Given that invention plays such an essential role in our life, what can we do to cultivate this precious spirit? For one thing, it is advisable for the social media and publicity department to vigorously inform the public of the importance of invention. For another, the relevant authority should set up favorable regulations to encourage invention. For example, they can set up the practice of giving premiums or issuing patent certificate to inventors. Finally, I want to use the following saying as our mutual encouragement, “Invention is the spirit of human being’s progress.” At no time should we underestimate the power of invention. Therefore, when an idea comes to your mind next time, just make your own invention. Part Ⅱ Listening Comprehension Section A 1. C) It links the science of climate change to economic and policy issues. 2. B) It would be more costly to deal with its consequences than to avoid it. 3. A) The transition to low-carbon energy systems. 4. C) Plan well in advance. 5. B) What determines success. 6. D) It means being good at seizing opportunities. 7. D) Practice is essential to becoming good at something. 8. C) Being passionate about work can make one wealthy. Section B 9. A) The stump of a giant tree. 10. B) Wind and water. 11. D) It was created by supernatural powers. 12. C) By lifting them well above the ground. 13. A) They will buy something from the convenience stores. 14. A) They can bring only temporary pleasures. 15. D) Small daily savings can make a big difference in one’s life. Section C 16. B) They are necessary in our lives. 18. B) They feel too overwhelmed to deal with life’s problems. 18. A) They expand our mind. 19. B) It came from a 3D printer. 20. C) When she was studying at a fashion design school. 21. C) It was hard and breakable. 22. D) It marks a breakthrough in printing material. 23. A) They arise from the advances in technology. 24. D) It is intensely competitive. 25. D) Sharing of costs with each other. Part Ⅲ Reading Comprehension 选词填空 26. G) hypotheses 假设 27. B) contextual 上下文的,情境的,前后关联的 28. A) arena 舞台,竞技场 29. C) convincing 有说服力的,使人信服的 30. I) incorporate 合并,使并入 31 .D) devoted献身于,把…专用于 32 .N) reaping 收获 33 .E) digits 数字 34 .M) pride 以...自豪 35 .F) hasten 加速 长篇阅读 36. D) For instance, new technologies that are building upon existing technology have not found their footing well enough to appeal to a mass audience… 37. K)That, too, explains the heavy Washington presence at this year’s show, as these new technologies intrude upon heavily regulated areas. 38. B) In some ways, the answer is yes. For years, smartphones, televisions, tablets, laptops and desktops… 39. L) Curran, the Accenture analyst, said that increased government interest in the show makes sense as technology becomes a larger part of our lives. 40. F) “So much of what CES has been about is the cool. It is about the flashiness and the gadgets,” … 41. A) Scan the highlights of this year’s Consumer Electronics Show (CES), and you may get a slight feeling of having seen them before. 42. H) And when it comes to the hyper-connected super-smart world that technology firms are painting for us… 43. E) Companies are promoting their own standards, and the marker has not had time to choose a winner yet as this is still very new. 44. I) Companies have already won part of the battle, having driving tech into every part of our lives… 45. C) Basically the tech industry seems to be in an awkward period now. 篇章阅读 Passage One 46. A) it is unfair to those climate-vulnerable nations 47. C) They hardly pay anything for the problems they have caused. 48. C) They have to bear consequences they are not responsible for. 49. B) There is no final agreement on where it will come from. 50. D) Putting in effect the policies in the agreement at once. Passage Two 51. C) Teenagers’ mental problems are often too conspicuous not to be observed. 52. D) Many hitherto unobserved youngsters may have psychological problems. 53. B) Their behaviors do not constitute a warning signal. 54. A) They are almost as liable to depression as the high-risk group. 55. B) It provides new early-warning signals for identifying teens in trouble. Part Ⅳ Translation(30 minutes) 参考译文 With the improvement of living standards, holiday is occupying a more and more prominent position in Chinese people’s life. In the past, making a living takes most of Chinese people’s time, which gives them rare chance to go off on a trip. However, tourism has undergone rapid growth in China for the past few years. The prosperity of economy and the emergence of the affluent middle class trigger an unprecedented tourism boom. Not only does domestic traveling become common, but traveling abroad is also enjoying an increasing popularity among Chinese people. During the National Day holidays in 2016, tourism consumption amounts to more than 400 billion yuan. According to the statistical data by the World Trade Organization, China will have become the world's largest tourism country by 2020, and she will also see the fastest growth in overseas traveling expenditure in the next few years. 看了2017年12月英语六级试题真题及答案解析还看: 1. 20117年12月英语四级试题真题及答案解析 2. 英语六级选词填空练习试题及答案解析 3. 2017年12月英语六级翻译模拟题附答案 4. 2017年12月英语六级翻译练习题及答案 5. 2017年12月英语六级翻译练习题含答案
优质考试培训问答知识库